Programblad

Vårens program:

Klicka här

Vänsterns svar på klimatkrisen - Jonas Sjöstedt, Shora Esmailian

När högerpolitiker världen över går till attack mot klimatpolitiken är det upp till vänstern att driva på för en rättvis och effektiv omställning. En antologi som ur skiftande perspektiv visar vägen framåt.

Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)

Medarr. ABF

Stegar - Elin Willows

Kvinnan i romanen är nyseparerad tvåbarnsmamma. Sorgen för ensamhet har inga ritualer. Den blir enskild. Författaren fortsätter sitt utforskande av kvinnors inre känslovärldar i olika stadier av livet.

Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)Unger 

Foto: Frank A Unger 

Medarr. Bilda

Vi är inte maskiner - Kjell Rautio

Författaren utvecklar sina tankar om välfärdsstaten i en personligt färgad resa genom det svenska klassamhället. En maktanalys och en provisorisk utopi om behövliga reformer av socialförsäkringar.

Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)

Medarr. ABF

Kampallsång - Anna Rosenkvist m fl

När demonstrationerna är avslutade fortsätter sångerna och tonerna ur arbetarrörelsens historia att ljuda på Bokcafé Pilgatan.

Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)

Medarr. ABF

Oceankänslan med Isabella Lövin - Isabella Lövin

Isabella Lövin, journalist och författare, med ett extrainsatt progtram för ett boksamtal om sin bok Oceankänslan. Boken är en skildring av Isabella Lövins erfarenheter från politiken och de utmaningar vi står inför: Varför händer så lite, när så mycket måste ske nu?
Hon har varit europaparlamentariker, minister och språkrör. Allt det delar hon med sig av under samtalet. Nu kandiderar hon till Europaparlamentet igen.
Entré: 50:-/30:- för ungd/medl.
 
 

Kulturbarn - Åsa Beckman

Att växa upp i skuggan av en författare präglar barnet, där och då och länge efteråt. Det blir en essä om andra författarbarn som Åsa läst och identifierat sig med, och hon nystar i trådarna i sin egen barndom. Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)

Medarr. Bilda

foto: Kajsa Göransson

Bakom kulisserna på Sara Lidmans dramatik - Jenny Berggren, Christo Burman

Sara Lidman har hyllats som en förnyare av den svenska roman-konsten. Mindre känt är att hon skrev dramatik. Förläggarna på Atrium förlag berättar om arbetet med nyutkomna Aina och andra dramer.
Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem) Medarr. ABF

Ordcaféfrukost om vikten av BRA småbarnsböcker - Anna-Clara Tidholm

Under småbarnsfestivalen har vi bjudit in småbarnsböckernas okränta drottning - Anna-Clara Tidholm för att prata om vikten att läsa för de allra minsta. 

Entré 100:-/80:-  för ungd./medl. (inklusive frukost) 

foto: Linda Gren

 

Far inte till havet - Elin Anna Labba

Elin Annas romandebuten får anstå till i höst. Något att längta till.

FRAMFLYTTAT Löss och människor - Hanna Zetterberg

OBS! Ordcaféet är framflyttat pga av försenat boksläpp! Prel datum.

Vi återkommer till hösten med def. datum. 

Lusbekämpning är något alla måste göra samtidigt, annars fungerar det inte. Det visste man redan på stenåldern. Författaren varvar lusens idéhistoria med tankar om det kollektiva samhällets fördelar.

Entré 50:- (30:- för ungdom/medlem)

Medarr. ABF